Nieuws

Dinkelland schrapt schulden van door toeslagenaffaire getroffen ouders

Dinkelland schrapt schulden van slachtoffers toeslagenaffaire
© RTV Oost
De gemeente Dinkelland schrapt de schulden van ouders die door de toeslagenaffaire zijn getroffen. Hiermee loopt de gemeente vooruit op landelijke wetgeving. In Dinkelland wonen 26 gedupeerden van de toeslagenaffaire.
“Ik vind dat ouders die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire recht hebben op een nieuwe start", legt wethouder Ilse Duursma uit.
Vooralsnog worden alleen zogeheten 'publieke schulden' geschrapt. Dat zijn schulden bij de overheid. "Voor private schulden komt later een oplossing", belooft Dinkelland. "Met het kwijtschelden van de publieke schulden zijn we alvast weer een stap verder om hen hierin te ondersteunen."

Schuld door fraude of misdrijf blijft staan


Alleen schulden die zijn ontstaan vóór 1 januari 2021 worden kwijtgescholden. Schulden die zijn ontstaan door fraude of een misdrijf worden niet kwijtgescholden.
Door de toeslagenaffaire getroffen inwoners van Dinkelland hoeven geen actie te ondernemen om voor de kwijtschelding in aanmerking te komen. Zodra de schulden van inwoners zijn geschrapt, ontvangen ze daarover bericht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.